Evenemang Kurs,Podd,Workshop

Gratis Podd-läger för unga!

RADIO MÖJA har POD-LÄGER 2- 4 juli

För andra året i rad arrangeras ett gratis podd-radio-läger för unga 10-14 år på Möja i Stockholms skärgård. Under tre dagar lär man sig manusarbete, ljudinspelning och klipp och skapar en dokumentär podd tillsammans med andra. Dagarna äger rum 2-4 juli och arrangeras av Möja Kulturella Ungdomsrörelse i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Skärgårdsradion. Dagarna arrangeras av Möja Kulturella ungdomsrörelse i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Skärgårdsradion. Det är gratis att delta, men du ska helst ha eget boende på Möja. Pod-lägret leds av pedagoger som jobbar med dokumentärt ljud- och filmberättande.

Behövs eget boende på Möja går det att ordna gratis (med förälder).

Under dagarna kommer du:

Få inspiration
Vi lyssnar på olika typer av poddar & ljudberättelser och pratar om olika sätt att berätta en historia: reality, reportage, iscensättning och poetiskt berättande. Var går gränsen mellan fiktion och verklighet?

Få kunskap
Introduktion till dokumentärt berättande. Hur berättar man en historia genom enkel dramaturgi? Hur förbereder man sitt arbete genom manus/bildmanus och intervjuteknik. Vad händer i postproduktionen (klipp, ljudläggning, musik)?

Lära dig inspelning och produktion
Vi lär oss inspelningsteknik, klipp och ljudläggning.

Göra en egen pod
I grupper om tre får ni utveckla och spela och skapa en egen ljudberättelse. Under ledning av våra handledare/pedagoger får grupperna coachning för att kunna starta upp och genomföra sitt projekt.

Radio-gala
Den sista dagen arrangerar vi tillsammans en radiogala på Möja Bio där alla deltagares poddar spelas upp för en inbjuden publik på ön. Vi gör posters till alla poddar och marknadsför på ön. Poddarna sänds även senare på Skärgårdsradion 90,2.

När: 2-3 juli (10.00-16.00 båda dagarna) och 4 juli är en extradag för att slutföra poddarna och arrangera radiogala med publik (radiogala kl 17-18).

För vem: För dig 10-14 år som vill lära dig skapa poddar och dokumentära ljudberättelser. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Var: Möja Dansbana, Möja

Läs mer och anmäl dig nu: https://mojadansbana.se/pod-lager-i-sommar/ (fåtal platser kvar!) 

Datum 2/7
Tid 10:00
Arrangör Radio Möja
Plats Möja dansbana, Möja
Translate this page