Evenemang Filmvisning

KLASSIKER PÅ ASPEN – Efterföljande samtal med Stig Björkman!

Våren 2024

För tredje terminen i rad visar vi en serie underbara filmklassiker ur filmkonnässören Stig Björkmans essäsamling Uppenbarelseboken : 109 texter om film (POV Books, 2022)! Efter filmvisningarna följer samtal mellan Stig, publiken och ibland andra spännande gäster!

Denna film- och samtalserie är ett samarbete mellan Aspen och filmtidskriften Point of View.

VÅRENS PROGRAM
  • Söndag 25/2 kl 18:00: Mulholland Drive (David Lynch)
  • Söndag 3/3 kl 18:00: Vagabond (Agnès Varda)
  • Söndag 21/4 kl 18:00: Främling vid vatten (Alain Guiraudie)
  • Söndag 5/5 kl 18:00: Vargtimmen (Ingmar Bergman)

Mulholland Drive
En mystisk kvinna (Laura Harring), som lider av både minnesförlust och en lättare huvudskada, dyker upp utanför blivande skådespelaren Bettys (Naomi Watts) temporära hem, ett lägenhetskomplex i Hollywoods skugga. Men den mystiska kvinnans förflutna hinner snart ikapp dem båda och Betty blir indragen i ett komplicerat nystan av sanning, dröm och verklighet.

Vagabond
Ett sökande efter berättelsen om Mona, den unga kvinnan som planlöst vandrat genom Frankrikes vindistrikt. Nu hittas hon död i ett dike på en karg och vintrig landsbygd. Vad är det som har hänt?

Främling vid vatten
Sommar. Ett cruisingställe för män, undangömt på stranden till en sjö. Franck blir förälskad i Michel. En attraktiv, stark men också farlig man. Franck är medveten om Michels mörka hemligheter men kan inte låta bli att leva ut sin passion ändå.

Vargtimmen
På en karg klippö bor stafflimålaren Johan Borg med sin gravida hustru Alma. Johan finner inte längre inspiration för sina tavlor i det stränga landskapet och hans oförmåga att arbeta går hand i hand med att han glider in i en sinnessjukdom. Han plågas av svårmod och grubblerier och börjar se syner.

Datum 21/4
Tid 18:00
Datum 5/5
Tid 18:00
Arrangör Kulturföreningen Aspen, ABF Stockholm
Plats Aspen Bio, Scen, Bistro & Bar, Hägerstensvägen 100A
Translate this page