Evenemang Panelsamtal,Program,Seminarium

Seminarium om barns rättigheter

Har Sverige ett svagt rättsligt skydd för barn?

Vill du vara med och påverka policy och lagstiftning för att öka skyddet för alla barns rättigheter? Syftet med seminariet är att identifiera områden där skyddet för barnets rättigheter bör stärkas. Riskerar barn idag att bli diskriminerade vid vårdnadstvister, vid avhysningar, vid beslut om tvångsvård eller om en angiverilag tillämpas. Vilka rättigheter anser du att de av olika skäl inte kan åtnjuta?

Seminariet inleds med en expertpanel som öppnar upp för diskussionen om områden där vi idag ser ett svagt rättsligt, politiskt och socialt skydd för alla barns rättigheter i Sverige.

Medverkande
Elisabeth Dahlin, Sveriges Barnombudsman, tidigare ambassadör och generalsekreterare vid Rädda Barnen.

Anna Kaldal, Professor vid juridiska institutionen, Stockholms Universitet, forskar inom processrätt, bevisrätt och barnrätt om våld och övergrepp mot barn.

Pia Kjellbom, Universitetslektor vid Institutionen för kultur och samhälle, Linköpings Universitet, forskar inom välfärdsrätt och barns rättigheter.

Samtalsledare:
Rebecca Adami, docent vid Institutionen för Pedagogik och Didaktik, Stockholms Universitet, programansvarig för magister i barnets rättigheter och forskar om intersektionell diskriminering mot barn.

Fri entré, men du behöver föranmäla dig här: https://mailchi.mp/cc0aff59722f

Välkomna!

Arrangeras av: Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen, ABF Stockholm, Arena Idé

Fri entré
Anmäl Dig
Arrangör Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen, ABF Stockholm, Arena Idé
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page