Nyhet Allmän information

Häng på! Kostnadsfria kurser för dig mellan 16 och 26 år

Under hösten 2024 startar ABF Stockholm upp en ny projektverksamhet, inom vilken 16 till 26-åringar kostnadsfritt ges möjlighet ta del av ett varierat kursutbud. Projektet ”Häng på!” syftar till att, genom kurser som kultiverar de ungas egna intressen, skapa sammanhang och ytor för deltagarna att träffa likasinnade.

Känslor av ensamhet är ett relativt vanligt fenomen sett till i befolkningen i stort. Utöver de äldsta i vårt samhälle, visar undersökningar nu även på att unga vuxna är överrepresenterade bland de som upplever  ofrivillig ensamhet. 1 av 3 unga vuxna (16-29 år) uppger att de besväras av ensamhet och isolering, enligt en mätning av Folkhälsomyndigheten. Orsakerna kan vara många och konsekvenserna kan vara långgående, både för individen och samhället. Det viktiga är att komma ihåg dock att ensamhet går att bryta!

ABF Stockholm vet att den delaktighet, inkludering och gemenskap som skapas i alla våra studiecirklar verkar direkt mot de problem ensamhet kan innebära. Därför är vi mycket glada att idag presentera att vi, till hösten, kommer kunna starta igång ett nytt projekt i vilket 16-26 åringar kan ta del av ett kostnadsfritt kursprogram.

Häng på!

I projektet Häng på! ges du som är mellan 16 till 26 år chansen att, tillsammans med andra, utveckla ett redan existerande intresse eller testa på något helt nytt. Kurserna kommer exempelvis kunna innehålla konstnärliga praktiker, yoga och språk. Utöver att vara kostnadsfria kommer kurserna också att arbeta med mindre grupper, flexibla anmälningsdatum och självklart frivillighet som den viktigaste principen.

Kurserna planeras att dra igång från och med september. Mer information om det exakta innehållet och hur man anmäler sig publiceras i augusti. Är du mellan 16-26 och tycker detta låter intressant, eller känner du någon som tillhör målgruppen? Skriv upp dig på vår maillista nedan så hör vi av oss när programmet är släppt!

*Projektet genomförs med finansiering av Socialstyrelsen

<< Tillbaks till nyhetssidan
Translate this page