Kurs Dator & IT

Datorprogram officepaketet: grundkurs för nybörjare

Under denna data grundkurs lär vi oss vad Officepaketet är och hur vi bäst kan ha nytta av detta program i vår dator. Tillsammans lär vi oss mer om ordbehandlingsprogrammet Word, vi kikar på excel och går in på powerpoint för att se hur man gör en presentation eller ett bildspel. Följ med oss och lär dig grunderna!

På denna kurs bekantar vi oss med Officepaketet i våra datorer.

Vi kikar på hur ordbehandlingsprogrammet Word fungerar och hur arbetsmiljön i Word ser ut för att lätt navigera oss fram i det som lägger grunden till Officepaketet. Vi lär oss att hantera dokument, formatera text, lägga till-, ta bort- och flytta texter. Vi skapar punktlistor, tabeller, kopierar, klistrar in – och allt vi behöver för att ta fram enkla dokument med text och bilder. Vi kikar utöver detta på sidhantering, utskrifter och styckesformatering samt hur Word kommunicerar med andra Officeprogram. Vi kikar bl.a. på hur excel och powerpoint fungerar i relation till Word.

Vi hoppas att denna grundläggande kurs i Officeprogrammen skall vara till nytta för ditt digitala liv och vi vågar utlova många tips och tricks som du kan ha nytta av när du skall använda din dator.

Varmt välkommen!

Material och upplägg

Ta med din egen dator till kursen – denna behöver ha tillgång till Office 2016 som vi kommer att använda oss av under kursens gång. Om du inte har en egen dator kan du låna en bärbar dator från oss under kurstillfällena – informera oss under ”kommentar” i din bokning att du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. 

Nivå

Nybörjare – inga förkunskaper krävs men det är bra om du kan sätta på och stänga av din dator. Samt öppna Officepaketet, där vi kommer att arbeta.

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1900:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 9/9
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 508901
Plats Jämtlandsrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 1900:- (Ord. pris)
Translate this page