Kurs Scenkonst

Nyhet! Burlesk: Dancing with the diamonds – Grund

Djupdyk i burlesk med de internationella burleskartisterna Miss Diamond och Raven Wine!

Även om burlesken är en dansstil så fokuserar den till lika stor del, på en utveckling av den egna självkänslan, mental utveckling och att lära sig att uppskatta sin kropp. Något som ofta beskrivs som oerhört befriande och en enorm kick. Den här grundkursen riktar sig lika mycket till dig som vill göra karriär och stå på scen, somt till dig som vill dansa för ditt nöjes skull! 

Du får lära dig burleskens grunder, historia, kroppsuppfattning, självkänsla och koreografi. Vi provar grundläggande tekniker som handskavtagning, boateknik och BH-avtagning på burleskt vis. Vi går också igenom shimmy shake, att ta av sig stockings och burleskens grand finale – tassel twirling (snurra på tofsar på brösten). Vi provar även enklare koreografimoment i grupp. 

Kursledare

Raven Wine har utbildat sig i burlesk sen 2017, varit elev under Miss Diamond i många år och ingår nu i burleskkompaniet Diamonds in the Rough.
Raven har även en egen karriär och har uppträtt på  bl.a Berns, Hasselbacken, Folkoperan, Golden Hits, Maximteatern och Intiman. 2022 gjorde hon sin internationella debut på Oslo Burlesque Festival. Raven Wine kommer även att uppträda i Las Vegas i juni på Burlesque Hall of Fame samt med Miss Diamond samt på West Pride 2024.

Instagram: 
@raven.wine

Nivå

Grundnivå, inga förkunskaper krävs.
Klasserna riktar sig till alla åldrar och kön och du behöver inte ha dansat tidigare om du börjar på våran grundnivå. Även om du har tidigare danserfarenhet från andra discipliner rekommenderar vi att börja med grundkursen för att lära dig burleskens grunder, moves, kostymtrixs och reveals ordentligt. 

Kursmaterial

Bekväma kläder som du känner dig snygg i, dock inga mjukisbyxor. Vi rekommenderar tights, nätstrumpbyxor eller liknande. Du får gärna använda klackar med ljus sula men annars går barfota bra. 
Enklare klädsel/accessoarer införskaffar elever själva under terminen då de ingår i teknikerna och utgör grunden för utbildningen. Mer information ges första lektionen. 

Bra att veta 

Kursuppehåll v.44. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/  

Pris
3800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 10/9
Tidpunkt 17:50 - 19:20
Antal tillfällen 12
Arrangemangsnummer 507920
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 3800:- (Ord. pris)
Translate this page