Kurs Scenkonst

Nyhet! Burlesk: Dancing with the Diamonds – Repertoar

Djupdyk i burlesk med de internationella burleskartisterna Miss Diamond och Raven Wine!

Även om burlesken är en dansstil så fokuserar den till lika stor del, på en utveckling av den egna självkänslan, mental utveckling och att lära sig att uppskatta sin kropp. Något som ofta beskrivs som oerhört befriande och en enorm kick. Välkommen till en helt ny kurs där du får chansen att lära dig koreografier direkt från scenen. Nummer och akter som Diamonds in the Rough har i sin repertoar och uppträder med utgör grunden för kursinnehållet. Allt under ledning av Miss Diamond herself. Nu är det din tur att bli en stjärna in the limelight!

Vi jobbar med dynamiska gruppnummer där vi rör oss över golvet och bildar formationer samtidigt som vi adderar karaktär och rekvisita.

Kursledare

Miss Diamond har tasslat sig världen runt, från New York och Paris till Berling, Warszawa och Sicilianska Kyrkor. Hon var en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010 och hösten 2019 tog hon burlesken in på de fina scenerna genom sin medverkan i Tolvskillingsoperan på Folkoperan. 
Miss Diamond har undervisat i burlesk sedan 2014. Hon driver även burleskkompaniet ”Diamonds in the Rough” som producerar egna shower. 
I juni 2024 är hon inbjuden att uppträda på Burlesque Hall of Fame i Las Vegas samt Headlinea Burlesk- & Draggalan på West Pride.

Instagram: 
@Miss_Diamond_Burlesque
@diamondsintherough_missdiamond 

Nivå

Detta är en klass på avancerad nivå med ett högt tempo men du är välkommen att deltaga utifrån dina egna förutsättningar.

Kursmaterial

Bekväma kläder som du känner dig snygg i, dock inga mjukisbyxor. Vi rekommenderar tights, nätstrumpbyxor eller liknande. Du får gärna använda klackar med ljus sula men annars går barfota bra. 
Enklare klädsel/accessoarer införskaffar elever själva under terminen då de ingår i teknikerna och utgör grunden för utbildningen. Mer information ges första lektionen. 

Bra att veta 

Kursuppehåll v.44. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/  

Pris
4200:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 10/9
Tidpunkt 19:20 - 20:50
Antal tillfällen 12
Arrangemangsnummer 508220
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 4200:- (Ord. pris)
Translate this page