Kurs Djur & natur

Trädgård – Vinterodling

För dig som är nybörjare, entusiast och vill lära dig mer om vinterodling. Med mildare väder och längre säsonger kan vi på ett mycket gynnsamt sätt odla året om.

I den här kursen lär du dig grunderna i att odla vintertid. Vad är gynnsamt att odla och hur förbereder vi odlingsyta och grödor. Det finns lite olika sätt att odla grönsaker när det är som mörkast. Vi har t. ex. supersnabba Micro Leaf för snabb skörd men framför allt på lite längre sikt få tidig skörd av vårens primörer.
Om du börjar tidigt på hösten kan du med säkerhet skörda under hela vinteråret.

Upplägg

Vi börjar med att skapa ytan för odlingen under vintern. Hur ska det se ut, vad behövs för bästa resultat och vad bör jag tänka på under tiden.
Vi kommer att titta på allt från fröer till knölar som med fördel vill ha det lite kallt för största skörd. 

Du behöver inga förkunskaper, bara ett gediget odlingsintresse.

Kursmaterial

Du tar med dig eget anteckningsmaterial. 

Ledare

Eva von Sydow skolade om sig för 20 år sedan och har en grundläggande lärlingsutbildning inom trädgård och design. Lärlingsutbildningen skedde på ett gods i Stockholm och där fick Eva lära sig allt från frösådd till parkanläggning. 
Eva driver idag ett eget företag sedan 17 år och med utbildningen i grunden arbetar hon med allt inom design, anläggning, skötsel och underhåll. Eva har även många års erfarenhet av undervisning. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: odling, vinterodling, odla vinter, trädgård, grönsaker, fröer

Pris
750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/10
Tidpunkt 17:30 - 20:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 508018
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 750:- (Ord. pris)
Translate this page