Kurs Musik

Trummor för kvinnor och ickebinära – nybörjare

Inspirerande och inkluderande kurs för dig som är ny på trummor!

Att spela trummor handlar mycket om koordination och taktkänsla. Du skapar olika rytmiska mönster (beats) och kortare mer oregelbundna avbrott (fills) som ska fungera till den övriga musiken.Syftet med den här cirkeln är att skapa en trygg och öppen miljö för kvinnor och icke-binära att få utrymme att spela trummor.

I denna kurs lär du dig trummornas alla delar, att hålla takten och börja spela enkla trumkomp och fill ins till kända låtar! Vi lär oss i liten grupp att spela akustiska trummor från grunden och går framåt på ett intuitivt och inlyssnande sätt.

Ledare

My Jacobsson har spelat trummor och flera andra instrument, sedan hon var sex år. Hon har arbetat i olika musikaliska sammanhang som band, ensembler, orkestrar, inom kyrkan och undervisat. Hon har studerat på Kulturskolan, Viktor Rydbergs gymnasium med musik-estet, inriktning trummor, två år på Bromma folkhögskola med trummor som huvudinstrument och piano som bi-instrument. My har påbörjat en kandidatexamen i musikvetenskap på Stockholms universitet och spelar i diverse sammanhang. 

instagram@husband.sthlm  

Nivå

I denna kurs förväntas du vara nybörjare, ha gått en termin eller ha motsvarande förkunskaper. Har du mer förkunskaper rekommenderar vi fortsättningskursen.

Kursmaterial 

Egna trumpinnar
Hörselkåpor alternativt öronproppar

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning V.44. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
3100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 4/9
Tidpunkt 17:10 - 17:55
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508266
Plats Studio 1, Monica Zetterlund, ABF-huset
Pris 3100:- (Ord. pris)
Translate this page