Nyhet Folkbildning

Ny ledning inom verksamhetsgrenen Folkbildning

Mot bakgrund av att Katarina Gold, nuvarande verksamhetschef på Folkbildningen och kommunikationschef, valt att anta nya utmaningar och gör sin sista dag på ABF Stockholm den sista oktober, har en ny ledning för Folkbildningen tillsatts.

Katarina har sedan 2014 bidragit till ABF Stockholms framtid på en lång rad sätt – ny modern kommunikation som satt oss på kartan, projektledarskap för Hjärtat som förnyade ABF-husets entré, en folkbildningsorganisation som nu arbetar efter det nya statsbidragssystemet. Listan på insatser och resultat är lång. Kanske viktigast av allt är all energi och attityd som vi fått och lärt av Katarina. Den nya ledningen för Folkbildningen kommer i samma anda fortsätta stärka folkbildningen i Stockholm, ett uppdrag viktigare än någonsin, säger Håkan Wiclander, Studieombudsman ABF Stockholm.

Ny tillförordnad verksamhetschef är Simon Hansson, idag enhetschef för Allmänhet & Medlem och vikarierande enhetschef för Organisationer & Grupper. Detta innebär att Simons nuvarande roll delas upp i två enhetschefsuppdrag, där Lisa Palmér, idag gruppchef för Studieprogrammet, tillträder som tillförordnad enhetschef för Allmänhet & Medlem och Daniella Nenander, idag gruppchef för Föreningar och Fria grupper, tillträder som vikarierande enhetschef för Organisationer & Grupper.

– Processen inför detta beslut har pågått under en längre tid med samtal med nyckelrepresentanter, personer och funktioner och jag har stort förtroende för att dessa personer kommer att fortsätta utveckla folkbildningen som verksamhet och organisation tillsammans med medarbetargruppen, säger Håkan Wiclander.

Den nya ledningsorganisationen träder i kraft den 16 oktober.

<< Tillbaks till nyhetssidan
Translate this page