Tidsbokningsregler

  • Kvällar, mån-fredag klockan 18-22, max ett pass/vecka och grupp.
  • Vardagar övriga tider, max två pass totalt/dag (inkl. kvällspass) per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).
  • Lördagar och söndagar, max ett pass/helg per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).
  • Totalt max tre pass per vecka och grupp per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).

För Folkets scen gäller även:

  • 1 pass kan vara max 4 studietimmar långt (1 studietimme = 45 minuter, motsvarande 2 sammanhängande bokningsslottar)
  • Tisdagar och torsdagar: från och med klockan 16 – endast möjligt att boka ett (1) 1,5-timmes-pass.

Bokningsförfrågningar för alla lokaler, besvaras så långt det är möjligt närmast följande vardag.

Viktig information
Bokningen blir avvisad om föreningen/gruppen inte har ett godkänt samarbete med ABF Stockholm, Kultur och förening för i år. Samarbetet måste förnyas för varje termin. 

Vill du starta samarbete med oss? Eller har du ett sedan tidigare som du vill förnya?
Mejla till: kf.stockholm@abf.se

Pris: 

3.000 kr/termin (1 januari-30 juni/1 juli-31 december) för 90 minuter 1 gång/vecka.

120 kr/studietimme (1 studietimme=45 minuter).

Priserna för år 2024 är höjda på grund av nedskärningarna i statsbidraget. 

Andra villkor kan gälla för medlemmar i Teaterverket. 

Frågor och svar

Teaterverket

Bokningsbara tider är: 09-10.30 // 10.30-12 // 12-13.30 // 13.30-15 // 15-16 // 16-17.30 // 17.30-19 // 19-20.30 // 20.30-22

Tiden 15-16 syns tyvärr aldrig utan du behöver skicka en förfrågan via din bokning av en angränsande tid för att kunna boka även 15-16. Vi jobbar på att lösa problemet!

Folkets Scen

Bokningsbara tider är: 09-10.30 // 10.30-12 // 12-13.30 // 13.30-15 // 15-16.30 // 16.30-18.00 // 18-19.30 // 19.30-21

Tiderna släpps halvårsvis, ca en månad i förväg.

Folkets scen

Klockan 12.00 den 9 maj respektive 1 december släpps tiderna för nästkommande termin. Innan detta datum har grupper som haft cirkel under innevarande termin förtur att önska att få behålla sin gamla tid.

TeaterVerket

Föreningens medlemmar har förtur att boka fram till ett visst datum varje termin, vilket sker via föreningen. Även grupper som inte är medlemmar men som haft cirkel under innevarande termin har viss förtur att önska att få behålla sin gamla tid. Därefter släpps tiderna till övriga grupper.

Klockan 12 den 1 juni och 1 december släpps alltså TeaterVerkets tider för icke-medlemmar och övriga grupper, varpå alla bokar på samma villkor via bokningsformuläret.

I det fall dessa ovan angivna datum skulle infalla en helgdag (lör-, sön- eller annan helgdag) kommer schemasläpp att äga rum närmast följande vardag/arbetsdag.

För att komma in i lokalerna kvitteras nycklar ut mot nyckelkvittens med en av våra samordnare i ABF-huset på Sveavägen 41.

För Teaterverket så tittar du först i schemat för de olika rummen. Fyll därefter in vårt bokningsformulär. Glöm inte att ange namnet på er grupp så att vi vet vilken studiecirkel bokningen hör till.

För Folkets Scen har vi gått över till ett nytt bokningssystem där ni sköter era bokningar själva. Efter att ni startat er cirkel får ni inloggningsuppgifter från oss till appen och sen bokar ni på och av de pass ni vill ha.

Boka TeaterVerket

TeaterVerket ligger vid Odenplan på Västmannagatan 54 och innehåller tre rum att repa i, varav ett är en scen. Torsdag-söndag kl. 15-22 på scenen är tider förbehållna för föreställningar. För att spela föreställningar på TeaterVerkets scen krävs att du är medlem i föreningen TeaterVerket. För mer info om medlemskap kontakta moa@teaterverket.se. Du kan däremot repa i lokalerna utan att vara medlem om du har en studiecirkel registrerad hos ABF Stockholm. Läs mer om TeaterVerket Läs mer om medlemskap i TeaterVerket OBS! Inre rummet på TeaterVerket ligger innanför scenen. Det är därför inte möjligt att repa i det rummet när det pågår föreställningar, och det är viktigt att tiderna för passen på schemat hålls för att inte störa den grupp som är scenen. Passen på scenen och inre rummet har därför tio minuters ”passeringstid” i början och slutet på varje pass.

Lila = Teaterverket – Scenen Grön = Teaterverket – Inre Reprummet Blå = Teaterverket – Lilla Reprummet

Boka Folkets scen

Efter att ni registrerat en studiecirkel hos oss kommer ni att få inloggningsuppgifter till vårt bokningssystem. Där sköter ni era bokningar själva utifrån hur ofta ni behöver träffas. Här nedan kan ni se foton på våra två reprum på Folkets Scen.

Folkets scen ligger vid Nytorget på Skånegatan 90 och innehåller två rum att repetera i. Rummen kan även användas av grupper inom dans och scenkonst mot en mindre kostnad, dock krävs att man har en studiecirkel registrerad hos ABF Stockholm och att man skrivit på en överenskommelse och nyckelkvittens med samordnare på ABF Stockholm. På Folkets scens hemsida kan du se fler bilder och läsa mer om lokalerna.

Kontakt

För mer information om lokalerna hos Teaterverket och Folkets Scen hör av er till er samordnare eller kontakta oss via formuläret i fliken kontakt/intresseanmälan så berättar vi mer!