Kurs Samhälle

Att förstå nyheter i en turbulent värld

Nyhetscyklerna passerar snabbare än någonsin - hur stannar vi upp, tänker efter och analyserar? I den här diskussionscirkeln skaffar vi oss verktyg, diskuterar och analyserar nyheter tillsammans! 

Kursen är för dig som vill diskutera aktuella händelser både i Sverige och världen, samt få redskap att analysera och förstå dessa från en rad olika synvinklar. Under kursen får deltagarna oberoende bakgrund möjligheten att prata om samhällsfrågor de finner viktiga med en cirkelledare och andra kursdeltagare som bollplank. Målet är att kursen ska ge redskap att förstå nyheter i en föränderlig värld och att deltagarna ska kunna analysera nyheterna i  deras historiska och samhälleliga kontext

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursmaterial/Litteratur
Cirkelledaren tar fram material till kurstillfällena

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. 

Jim Hagström är doktorand i politisk idéhistoria vid Södertörns högskola. Han är intresserad av en mängd olika samhällsfrågor bl.a. klimatpolitik, säkerhetspolitik och välfärdsstatens utveckling. Han har även erfarenheter av nyhetsvärlden då han varit chefredaktör för Utrikespolitiska föreningens tidning vid Stockholms universitet och jobbat som reporter på Stockholms universitets studentkårs tidning #studietid.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar. 


Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Pris
1100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 18/9
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 507129
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1100:- (Ord. pris)
Translate this page