Kurs Samhälle

Italiens svarta hjärta: Studiecirkel om den italienska fascismen

Vem är egentligen den italienska premiärministern Giorgia Meloni och hur påverkas italiensk politik idag av landets mörka förflutna?

Välkommen till en föreläsnings- och diskussionscirkel där vi djupdyker i den italienska fasciströrelsen. Vi tittar närmre på dess ursprung och ser vilka samband som finns mellan Mussolini, efterkrigstidens revanschister och premiärminister Giorgia Meloni.

Nivå

Du behöver inga förkunskaper.

Material

Studiematerialet kan köpas på plats av cirkelledaren.

Cirkelledare

Anders Bergman är författare till nio böcker om Italiens nutidshistoria och den italienska fascismen. Han har en magisterexamen i historia och kanditater i ekonomisk historia och internationella relationer. Han har även studerat italienska i Siena och Bologna. På fritiden intresserar sig Anders för italiensk film och design och lyssnar gärna på Gianna Nanninis musik.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
900:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 10/9
Tidpunkt 18:00 - 19:30
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 508716
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 900:- (Ord. pris)
Translate this page