Kurs Scenkonst

Prova på – Burlesk!

Prova på vår danskurs i burlesk med professionella burleskartister!

Inför en av höstens kursnyheter erbjuder vi en prova på-klass! Perfekt för dig som är nyfiken och vill veta mer om den oerhört populära dans-och träningsformen Burlesk! 

Ingen förkunskap eller dansvana krävs, bara en nyfikenhet på ett liv i fjädrar och paljetter och en önskan om en bättre relation till sin kropp. Burlesken har sina rötter i Vaudeville-scenen från sent 1800-tal och kännetecknas av mycket humor, satir och viss politik. Något vi ser än i våda dagar. Burlesken är en scenkonst som både involverar dans och koreografi men också teater och finurliga kostymer.

Kursledare

Miss Diamond har tasslat sig världen runt, från New York och Paris till Berling, Warszawa och Sicilianska Kyrkor. Hon var en av producenterna bakom Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010 och hösten 2019 tog hon burlesken in på de fina scenerna genom sin medverkan i Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Miss Diamond har undervisat i burlesk sedan 2014 och driver burleskkompaniet ”Diamonds in the Rough” som producerar egna shower. 
I juni 2024 uppträdde hon på Burlesque Hall of Fame i Las Vegas samt som Headline för Burlesk- & Draggalan på West Pride.

Raven Wine har utbildat sig i burlesk sen 2017, varit elev under Miss Diamond i många år och ingår nu i burleskkompaniet Diamonds in the Rough. Raven har även en egen karriär bl.a på Berns, Hasselbacken, Folkoperan, Golden Hits, Maximteatern och Intiman. 2022 gjorde hon sin internationella debut på Oslo Burlesque Festival. Raven Wine uppträdde i Las Vegas i juni 2024 på Burlesque Hall of Fame med Miss Diamond samt på West Pride 2024.

Instagram: 
@Miss_Diamond_Burlesque
@raven.wine

Kursmaterial

Medtag en boa (eller lång halsduk) samt ett par långa handskar. (Ett fåtal finns även att låna på plats).
Klä dig övrigt i något som du känner dig lite extra sassy och bekväm i. 
Vill man dansa i klackar går det bra men är ej ett krav. OBS! Klackarnas sulor får ej vara mörka och klacken i sig får inte vara spetsig, detta för att skydda våra danssgolv.

Bra att veta 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/  

Pris
125:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 20/8
Tidpunkt 18:00 - 19:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 508933
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 125:- (Ord. pris)
Translate this page