Kurs Hantverk

Nyhet! Lär dig tälja i trä

Att kunna tälja ger dig oändliga möjligheter till formning av trä och få förståelse för trädets fiber och egenskaper.

Här får du lära dig grunderna i träsnideri och att skapa föremål och figurer med hjälp av referensbilder och skisser. Från smörknivar och träslevar till djur och fantasiobjekt, du får hjälp med att välja det som passar dig bäst. Målet är att du ska bli inspirerad till att fortsätta tälja och att du känner dig trygg med olika verktyg och metoder.

Nivå

Inga förkunskaper behövs. 

Material

Trämaterial ingår i kursavgiften. Övrigt tar du med dig. Mer information kommer i kallelsen. 

Cirkelledare

Jonas Thorén har jobbat med konst och skapande sedan 1996 då han gick på Fria målarskolan i Halmstad, där han också fick ta emot Stiftelsen Halmstadgruppens stipendium för unga lovande konstnärer. Intresset för teckning och måleri gick  gradvis över till att skapa mer i 3D, först digitalt och sedan i trä. Idag täljer Jonas träfigurer med surrealistiska inslag, och han planerar att ställa ut konstverken inom kort.

Instagram: www.instagram.com/togoodtobewood

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: tälja, träslöjd

Pris
2325:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 25/9
Tidpunkt 17:00 - 19:30
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 507659
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2325:- (Ord. pris)
Translate this page