Kurs Måleri

Nyhet! Lär dig teckna med höger hjärnhalva

Här får du utveckla ett annat sätt att bearbeta visuell information genom övningar som gör att du får arbeta med högra hjärnhalvans funktioner.

Vi jobbar med teckningsövningar för att se och uppfatta tingen på ett nytt sätt, utan att fastna i stereotypa föreställningar och därmed utveckla ditt tecknande.

Målet är att koppla loss dig från föreställningen om hur saker/människor/djur/natur ser ut. Du överraskar dig själv och din hjärna genom att vi arbetar med olika lekfulla övningar. Släpper invanda föreställningar och lägger fokus på valörer och ytor istället.

Vi jobbar med att teckna mellanrumsformer, luftformer, teckna upp och ned, utan att titta på papperet, med vänster hand om du är högerhänt och tvärtom för dig som skriver/tecknar med vänster hand. Vi utforskar linjer och mellanrum.

Vi jobbar med varandra som modeller och det stillebenmaterial vi har i ateljén.

Nivå

Både nybörjare och mer vana kan delta.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Cirkelledare

Helena Lagerlöf är bild- och konstpedagog, fotograf och konstnär. Utbildad bl a på Konstfack, Kulturamas fotolinje och Nyckelviksskolan. Helena har en lång erfarenhet av undervisning inom bild, foto och konst varvat med egen konstnärlig verksamhet. Som cirkelledare vill hon inspirera deltagarna bl a genom korta kom-igång-övningar, visa bilder ur konsthistorien och samtida verk, tekniktips mm. Det centrala är samtalen med varje deltagare utifrån vars och ens idéer, behov och önskemål, att se varje deltagare.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: teckning

Pris
2030:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/10
Tidpunkt 15:00 - 17:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 507858
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Pris 2030:- (Ord. pris)
Translate this page