Kurs Hantverk

Stengodskeramik vid Telefonplan

Lär dig de grundläggande teknikerna ringling, kavling, tumning och drejning!

I denna kurs i stengodskeramik lär du dig de grundläggande teknikerna ringling, kavling, tumning och drejning. Du lär dig också om olika sätt att dekorera leran, som tex reliefmönster och glasering. Fördelen med stengodslera är att det blir mycket slitstarkt och doppas i hållbara glasyrer så att dina alster klarar både diskmaskin och micro. 
Kursen består till största del av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, med både individuella och gemensamma genomgångar. Ju mer du kan om de olika teknikerna desto mer kan du fokusera på att utveckla ditt eget formspråk och förbättra din teknik.

Verkstaden är trivsam och personlig med härlig kreativ atmosfär nära tunnelbanan vid Telefonplan. Lokalen delas övrig tid av det konstnärliga kollektivet ”BrooksMakersSpace”.

Nivå

Öppen för alla, oavsett förkunskaper.

Upplägg

Verkstaden är utrustad med tre drejskivor och de som vill dreja får turas om på ett roterande schema.
OBS! Sista träffen sker tisdag 7/1 kl 1700-1745.

Material

Du köper din lera på plats, inklusive glasyr och bränning, för 85 kr/kg.

Cirkelledare

Josefin Nord har haft sin keramikverkstad sen 2013 och hållit i kurser där under stor del av tiden. Hon har ett flertal kortare utbildningar inom keramik bl a på Capellagården på Öland. Josefin är också självlärd genom sitt brinnande intresse för just keramik, särskilt med inriktning kreativt handbyggande som har oändliga möjligheter. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: keramik, dreja

Pris
3750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 5/11
Tidpunkt 14:30 - 17:30
Antal tillfällen 7
Arrangemangsnummer 508134
Plats keramik, Keramikverkstaden NordKeramik
Pris 3750:- (Ord. pris)
Translate this page