Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Stengodskeramik vid Telefonplan – helgkurs

Lär dig de grundläggande teknikerna ringling, kavling, tumning och drejning!

I denna kurs i stengodskeramik lär du dig de grundläggande teknikerna ringling, kavling, tumning och drejning. Du lär dig också om olika sätt att dekorera leran, som tex reliefmönster och glasering (observera att verkstaden ej tillhandahåller engober). Fördelen med stengodslera är att det blir mycket slitstarkt och doppas i hållbara glasyrer så att dina alster klarar både diskmaskin och micro. 
Kursen består till största del av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, med både individuella och gemensamma genomgångar. Ju mer du kan om de olika teknikerna desto mer kan du fokusera på att utveckla ditt eget formspråk och förbättra din teknik.

Verkstaden är en trivsam och personlig med härlig kreativ atmosfär nära tunnelbanan vid Telefonplan. Lokalen delas övrig tid av det konstnärliga kollektivet ”BrooksMakersSpace”.

Nivå

Öppen för alla, oavsett förkunskaper.

Kurstider

Lördag 13 april kl 11.00-16.00 
Söndag 14 april kl 11.00-13.30
Söndag 28 april kl 11.00-13.30 16.30-19.00 glaseringsdag

Upplägg

Verkstaden är utrustad med tre drejskivor och de som vill dreja får turas om på ett roterande schema. Fokus kommer att ligga på kreativt handbyggande.

Material

Du köper din lera på plats, inklusive glasyr och bränning, för 80 kr/kg.

Cirkelledare

Josefin Nord (NordKeramik) har sysslat med keramik i över 10 år och huserat i keramikverkstaden vid Telefonplan sedan 2017. Hon har hållit i kurser där under stor del av tiden. Hon har en bakgrund som arkitekt och har studerar flertalet kurser i form och design samt kortare utbildningar inom keramik bl a på Capellagården, Öland. Josefin är också självlärd genom sitt brinnande intresse för just keramik, drejning och kreativt handbyggande. Lera som material har oändliga möjligheter och innebär ett livslångt lärande för den som vill. 
  

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1675:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/4
Tidpunkt 11:00 - 16:00
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 503171
Plats keramik, Keramikverkstaden NordKeramik
Pris 1675:- (Ord. pris)
Translate this page