Kurs Språk

Teckenspråk termin 2

Teckenspråk kan användas som alternativ eller kompletterande kommunikation, istället för tal.

Målet med en teckenspråkskurs är att kunna göra sig förstådd och förstå andra som talar teckenspråk eller använder tecken som stöd.

I kurserna lär vi oss tecken samt det svenska teckenspråkets grammatik. Teckenspråket består av bokstavering, tecken och gester. Grammatiken sitter i ansiktet, kroppen och intensiteten på rörelserna. Med språket kommer även dövkulturen samt inslag av dess historia.

Nivå

Termin 2

Du lär dig flera tecken kring olika områden samt meningar.
Lättare konversationer på Teckenspråk.

Du förväntas ha gått nybörjarkursen eller ha motsvarande förkunskaper.

Material

Eget material som delas ut av ledaren.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Isabel Ekman är utbildad speciallärare inom döv/hörsel. Själv vuxendöv sedan 24 års ålder. Har undervisat teckenspråk som modersmål samt hållit i kurser i teckenspråk för hörande i olika åldrar sedan några år tillbaka.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: teckenspråk, tecken språk

Pris
2600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 19/9
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 509002
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2600:- (Ord. pris)
Translate this page