Kurs Djur & natur

Trädgård – Höstens aktiviteter

Hösten är en bra tid för nyplantering, omplantering och förberedelse för våren. Låt hösten bli den nya våren!

Varför görs de flesta trädgårdsarbeten på våren? Du har större chans att lyckas med plantering genom att arbeta i trädgården på hösten när jorden är fuktig och lättarbetad. Utbudet är dessutom stort i plantskolorna, vattenåtgången blir mindre, det blir mindre stress och du är startklar inför våren.  

Upplägg

Planering – planeringen är A och O för att lyckas bäst i trädgården. 
Växter – perenner, buskar och träd har alla sina förutsättningar för att trivas bäst. Vi går igenom planteringsavstånd, djup och olika jordtyper. 
Växtförökning – vi tittar på olika sätt att föröka våra växter och planerar in de fleråriga växterna i rabatterna och i köksträdgården.
Blomlök – plantering av lök sker bäst på hösten och vi går igenom hur och var vi kan sätta dem.
Gräsmatta – vi går igenom hur man anlägger en gräsmatta som med fördel görs på hösten.

Som deltagare finns det stora möjligheter att få svar på frågor och funderingar, och att inspireras av varandra i gruppen.

Undervisning lördag 21 september och söndag 22 september kl 09.00-15.45.

Kursmaterial

Du tar med eget anteckningsmaterial.
Vår trädgårdsbok av Christel Kvant och Inger Palmstierna.
ISBN 9789113114026

Ledare

Eva von Sydow skolade om sig för 20 år sedan och har en grundläggande lärlingsutbildning inom trädgård och design. Lärlingsutbildningen skedde på ett gods i Stockholm och där fick Eva lära sig allt från frösådd till parkanläggning. 
Eva driver idag ett eget företag sedan 17 år och med utbildningen i grunden arbetar hon med allt inom design, anläggning, skötsel och underhåll. Eva har även många års erfarenhet av undervisning. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: höst, trädgård, odla, nyplantering, ny plantering, omplantering, förbereda våren, växter, trädgård

Pris
2800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/9
Tidpunkt 09:00 - 15:45
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 508019
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2800:- (Ord. pris)
Translate this page