Kurs Musik

Trummor för kvinnor och ickebinära – fortsättning

Inspirerande och inkluderande kurs för dig med tidigare erfarenhet av trummor.

Att spela trummor handlar mycket om koordination och taktkänsla. Du skapar olika rytmiska mönster (beats) och kortare mer oregelbundna avbrott (fills) som ska fungera till den övriga musiken. Syftet med den här cirkeln är att skapa en trygg och öppen miljö för kvinnor och icke-binära att få utrymme att spela trummor.

I små exklusiva grupper om max fyra deltagare får du stort utrymme att lära och utveckla din trumteknik och musikalitet. Vi bygger på utifrån gruppens nivå och varvar teori med praktiska övningar.

Du får fördjupade kunskaper och utvecklar ditt spel; puls, tempo, taktkänsla, slagteknik, notläsning och att spela på gehör, i syfte att utveckla din kreativitet och musikalitet.

Vi har både analoga och digitala trumset i studion och vi roterar så samtliga i gruppen har testat alla set.

Ledare

My Jacobsson har spelat trummor och flera andra instrument, sedan hon var sex år. Hon har arbetat i olika musikaliska sammanhang som band, ensembler, orkestrar, inom kyrkan och undervisat. Hon har studerat på Kulturskolan, Viktor Rydbergs gymnasium med musik-estet, inriktning trummor, två år på Bromma folkhögskola med trummor som huvudinstrument och piano som bi-instrument. My har påbörjat en kandidatexamen i musikvetenskap på Stockholms universitet och spelar i diverse sammanhang. 

instagram@husband.sthlm 

Nivå

För denna kurs bör du ha gått nybörjare och termin 2 eller ha motsvarande förkunskaper.

Kursmaterial

Egna trumpinnar
Hörselkåpor alternativt öronproppar

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning v.44.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltidhar 10 procent rabatt på kurser.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
3100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 4/9
Tidpunkt 16:15 - 17:00
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508267
Plats Studio 1, Monica Zetterlund, ABF-huset
Pris 3100:- (Ord. pris)
Translate this page