Kurs Språk

Tyska A2 – Liten grupp

Visste du att tyska talas av över 120 miljoner människor i Europa? Det är inte bara ett användbart språk, det är dessutom lätt att lära sig, eftersom tyska och svenska har ett gemensamt ursprung. I den här kursen fördjupar vi våra kunskaper i det tyska språket.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

ABF Stockholm har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som redan kommit en bit på vägen med dina tyskakunskaper. Välj den tyskakurs som passar dig! Detta är en nybörjarkurs.

Under denna kurs upptäcker vi det tyska språkets spännande värld och lär oss tyska från grunden. Syftet med denna kurs är att ge dig den grundläggande språkutrustningen för att hantera enkla dagliga situationer.

Detta är en liten grupp. Det innebär att deltagarna får mer tid med cirkelledaren och fler möjligheter till personlig vägledning. Gruppen ses vid 8 tillfällen.

Nivå

A2: Du kan förstå grundläggande vardagligt tal i långsam takt och berätta grundläggande information om dig själv. Är du osäker på din nivå kan du göra ett gratis språktest här.

Material

Litteratur: Lieber Deutsch 1, 2.0
ISBN 9789147121298

Cirkelledare

Max Bretschneider undervisar i tyska på Grillska gymnasiet i Liljeholmen, han arbetar som guide/utställningsvärd på Forum för levande historia och är snart klar med sin master i arkeologi vid Uppsala universitet. Max har en tysk pappa och mormor men är född och uppvuxen i Sverige och sedan 2009 bosatt i Stockholm. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2850:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/9
Tidpunkt 19:15 - 20:45
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508202
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2850:- (Ord. pris)
Translate this page