Kurs Språk

Vux-Kurs: Öva ditt uttal och kommunikation: ENDAST för Komvux/SFI ABF Stockholm

Den här kursen är ENDAST för dig som studerar Grund på Komvux eller SFI på ABF Stockholm. Ange din ANMÄLNINGSKOD i anmälan under "kommentar"!

Den här kursen är ENDAST för dig som studerar Grund på Komvux eller SFI på ABF Stockholm! Ange din ANMÄLNINGSKOD i anmälan under ”kommentar”!

Innehåll

Du som elev inom SFI och Komvux Grund får möjlighet att öva på ditt svenska uttal. Vi gör övningar i stor grupp och i mindre grupper och övar på att uttala svåra ord som tjej och regn. Kursen riktar sig till dig som kan grunderna i svenska men vill öva tillsammans med en kunnig ledare och andra elever. Vi pratar bland annat om betoning, hur du formar ljud och hur du bygger meningar rätt när du pratar.

Vad vi går igenom:

UTTAL

• vokalljuden och konsonantljuden

• språkmelodin

• betoningarna och språkrytmen

 

KOMMUNIKATION GENOM SAMTAL

• Diskussion i helgrupp och mindre grupper

• Diskussion kring intressanta frågor och ämnen

 

Vi träffas totalt sex tillfällen mellan kl. 13:00-15.30

Kursen är kostnadsfri  men om du anmäler dig utan att delta på kursen behöver du betala en avbokningsavgift på 150 kr (om du inte avbokar din plats senast en vecka innan kursen ska starta)!

Vem får delta?

Den här kursen är ENDAST för dig som studerar Grund på Komvux eller SFI på ABF Stockholm. Ange din ANMÄLNINGSKOD i anmälan under ”kommentar”!

Plats

Onsdag, start 14 februari kl.13:00-15.30, sex tillfällen.

ABF Huset, Sveavägen 41
Sal: Meddelas via e-post närmare start.

Nivå

Nybörjare – du behöver inga förkunskaper!

Material

Du behöver inte skaffa något material till kursen.

Cirkelledare

Eva Green är utbildad musik-, engelskalärare och samtalsterapeut. Musik och konst är Evas stora intressen. Eva finner det lärorikt och spännande att undervisa och möta människor från nästan hela världen! Hon brinner för att undervisa i uttal och kommunikation och enligt henne går kommunikation och lärande hand i hand.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00 eller gå till receptionen på plan 2 i ABF-huset.
  • Du blir kontaktad via mejl med mer information inför kursens start.
  • Begränsat antal platser! Först till kvarn gäller.
  • Vi räknar med att du deltar alla träffar, om du inte kan det – meddela oss vid anmälan!
  • Om du anmäler dig utan att dyka upp på första kurstillfället så blir du av med din plats men behöver betala avbokningsavgift 150kr (om du inte avbokat din plats senast en vecka innan kursen ska starta)!
Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 2/10
Tidpunkt 13:00 - 15:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 508422
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Translate this page