Tidsbokningsregler

  • Kvällar, mån-fredag klockan 18-22, max ett pass/vecka och grupp.
  • Vardagar övriga tider, max två pass totalt/dag (inkl. kvällspass) per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).
  • Lördagar och söndagar, max ett pass/helg per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).
  • Totalt max fem pass per vecka och grupp per lokal (TeaterVerket/Folkets Scen).

För Folkets scen gäller även:

  • 1 pass kan vara max 3 timmar långt (2 sammanhängande bokningsslotar)
  • Tisdagar och torsdagar: från och med klockan 16 – endast möjligt att boka ett (1) 1,5-timmes-pass.
  • Söndagar: från och med klockan 16 – tillåtet att boka dubbla pass.


Bokningar, alla lokaler, besvaras närmast följande vardag.

Viktig information
Observera att bokningen blir avvisad om föreningen/gruppen inte har ett godkänt samarbete med ABF Stockholm, Kultur och förening för i år. Samarbetet måste förnyas för varje termin. 

Vill du starta samarbete med oss? Eller har du ett sedan tidigare som du vill förnya?
Mejla till: kf.stockholm@abf.se

Pris: 

Gruppen betalar för lokalen per gång (120 kr), terminsvis (900 kr) eller per helår (1400 kr), gäller från 1 jan 2023. Andra villkor kan gälla för medlemmar i TeaterVerket. Observera att priserna blir andra om man inte följer reglerna för samarbetet.

Frågor och svar

Tiderna släpps halvårsvis.
Folkets scen: 9 maj och 9 november släpps tiderna för nästkommande termin.
TeaterVerket: föreningens medlemmar har förtur att boka fram till ett visst datum varje termin, vilket sker via föreningen.
1 juni och 1 december släpps TeaterVerkets tider för icke-medlemmar, varpå alla bokar på samma villkor via bokningsformuläret.

I det fall dessa ovan angivna datum skulle infalla en helgdag (lör-, sön- eller annan helgdag) kommer schemasläpp att äga rum närmast följande vardag/arbetsdag.

För att komma in i lokalerna kvitteras nycklar ut mot nyckelkvittens med en av våra samordnare i ABF-huset på Sveavägen 41.

Titta först i schemat för aktuell lokal. Fyll därefter in vårt bokningsformulär. Glöm inte att ange namnet på er grupp så att vi vet vilken studiecirkel bokningen hör till.

Boka TeaterVerket

TeaterVerket ligger vid Odenplan på Västmannagatan 54 och innehåller tre rum att repa i, varav ett är en scen. Torsdag-söndag kl. 15-22 på scenen är tider förbehållna för föreställningar. För att spela föreställningar på TeaterVerkets scen krävs att du är medlem i föreningen TeaterVerket. För mer info om medlemskap kontakta moa@teaterverket.se. Du kan däremot repa i lokalerna utan att vara medlem om du har en studiecirkel registrerad hos ABF Stockholm. Läs mer om TeaterVerket Läs mer om medlemskap i TeaterVerket OBS! Inre rummet på TeaterVerket ligger innanför scenen. Det är därför inte möjligt att repa i det rummet när det pågår föreställningar, och det är viktigt att tiderna för passen på schemat hålls för att inte störa den grupp som är scenen. Passen på scenen och inre rummet har därför tio minuters ”passeringstid” i början och slutet på varje pass.

Lila = Teaterverket – Scenen Grön = Teaterverket – Inre Reprummet Blå = Teaterverket – Lilla Reprummet

Boka Folkets scen

Folkets scen ligger vid Nytorget på Skånegatan 90 och innehåller två rum att repetera i. Rummen kan även användas av grupper inom dans och scenkonst mot en mindre kostnad, dock krävs att man har en studiecirkel registrerad hos ABF Stockholm och att man skrivit på en överenskommelse och nyckelkvittens med samordnare på ABF Stockholm. På Folkets scens hemsida kan du se fler bilder och läsa mer om lokalerna.

Orange = Folkets Scen – Scenrummet Brun = Folkets Scen – Reprummet

Kontakt

kf.stockholm@abf.se