Om Omniway

Alla elever som påbörjar en komvuxkurs på grundläggande nivå, gymnasial nivå eller inom SFI får ett eget användarkonto i vår lärplattform Omniway. Omniway är enkel att använda och används bland annat för studieaktivering och betygsregistrering. Men där kan du också se din kurslitteratur, ha kontakt med din lärare, följa kursen och lämna in uppgifter. Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt.

Logga in första gången

När du registreras på en komvuxkurs hos ABF Stockholm får du ett mejl från Omniway i god tid innan kursstarten. När du fått det mejlet kan du logga in direkt i Omniway och se din kurs. Då får du mer information om kurslitteratur och kursens upplägg.

Du loggar in genom att besöka Omniways inloggningssida (eller ladda ned appen) och där logga in med de inloggningsuppgifter du fått i mejlet från Omniway. Du kan endera välja att logga in med Elev-ID och lösenord (som du fått i ett mejl) eller genom att logga in med personnummer och Bank-ID. Båda dessa inloggningssätt kan väljas på Omniways inloggningssida.

Ladda ned appen

Ladda gärna ned och använd appen Omniway. Appen kan laddas ned gratis i App Store (iOS/Iphone/Ipad) eller Google Play (Android). Du använder samma inloggningsuppgifter i appen som när du loggar in i webbläsare.

Genom appen kan du få notiser om uppdateringar, förändringar i kursen, nya meddelanden och så vidare. Appen gör att det är enkelt att hänga med i vad som händer i kursen. Om du vill göra en uppgift i appen så kommer uppgiften att öppnas i mobilens webbläsare. Vi rekommenderar dock att du gör uppgifterna på en dator.

Glömt dina inloggningsuppgifter?

Om du glömt ditt Elev-ID eller lösenord till Omniway behöver du inte kontakta skolan utan kan lösa det själv. Prova att logga in med ditt eget Bank-ID istället – eller så besöker du sidan Glömt ditt lösenord? och anger din e-postadress. Du kommer då att få nya inloggningsuppgifter skickade till dig.