Kurs Scenkonst

Argentinsk tango med genuspedagogik – fördjupning

Fördjupningskurs i den argentinska tangons värld med spännande rytm, känsla och gemenskap!

En kurs för dig om redan gått en nybörjarkurs i argentinsk tango och vill fördjupa dina kunskaper. Kursen passar även dig som redan dansar ena dansrollen och vill lära dig den andra. Vi kommer att utöka vår repertoar, utveckla tekniska och musikaliska kvaliteter i dansen och vår förmåga till kreativt samspel och kommunikation med en partner.   

Genuspedagogik innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Alla får lära sig att både föra och följa! Du behöver inte ta med någon partner – vi roterar och alla dansar med alla.   

Nivå

För dig som har lite grundläggande förkunskaper eller provat ena dansrollen och är nyfiken på den andra.

Cirkelledare

Henny Stridsberg är utbildad i dans och danspedagogik på Balettakademien, Stockholms Konstnärliga Högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Université Paris 8 i Frankrike. Hon har arbetat normkritiskt och feministiskt med argentinsk tango i många år (idag genom verksamheten https://tangoqueerer.se) och är även verksam som danspedagog i skapande & nutida dans. Personlig hemsida: Henny Brita Stridsberg
 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser. 

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
895:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 26/10
Tidpunkt 14:00 - 16:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 507894
Plats Spegelsalen, Bagarmossens Folkets Hus
Pris 895:- (Ord. pris)
Translate this page