Kurs Dator & IT,Distans

Datorverkstaden – Back up och förvaring av bilder och filer (distans)

Datorverkstaden är en kortkurs med praktisk introduktion på olika teman inom internet och datoranvändning.

Tänk efter före! Om olyckan är framme kommer du tacka dig själv för att du hade en backup med dina bilder och filer! Kanske är ditt lagringsutrymme slut? Oavsett hur din situation ser ut så vill du som deltar på denna kurs lära dig att på ett bra sätt förvara dina bilder och filer, samt ha en backup om något skulle hända! 

Säkerhetskopior, lokala och externa, olika verktyg, olika möjligheter. Vi går igenom detta och testar några bra alternativ. Är det dessutom något i datorn du vill skydda lite extra? Vi visar hur du kan kryptera dina personliga filer i Windows. Du får även lära dig hur du skickar stora filer (filmer och bilder) via internet till dina vänner.

Under kursens två studietimmar hinner du få både en teoretisk genomgång och själv få prova på. Känner du sedan att du vill fördjupa dina kunskaper så har vi ett brett kursutbud att välja ur! I datorverkstaden lär vi oss tillsammans om dagens teknik.

Distanskurs, upplägg

Denna kortkurs genomförs online (distans) på en fast tid genom videomöte via plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset (hörlurar med mikrofon) till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs kring ämnet men det är bra om du har grundläggande datorkunskaper så att du på ett smidigt sätt kan ansluta till vårt digitala möte.

Detta är en kortkurs kring datoranvändning. Om du vill fortsätta gå fler kort-kurser kring din dator/mobil kan du välja att boka in dig på fler av våra datorverkstäder här. Om du hellre vill gå en längre kurs för att komma igång med ditt datoranvändande kan du kika på hela vårt utbud av datorkurser här!

Hör av dig till oss via mail: studieprogrammet.stockholm@abf.se eller telefon: 08-453 41 00 (tonval 2) om du behöver hjälp att hitta rätt kurs eller nivå! 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/9
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 508893
Plats Distans på nätet
Pris 300:- (Ord. pris)
Translate this page