Kurs Dator & IT

Datorverkstaden – Vad är AI och Chat GPT?

Datorverkstaden är en kortkurs med praktisk introduktion på olika teman inom internet och datoranvändning.

Under denna kortkurs kommer vi tillsammans att kika på vad Chat GPT och AI är för någonting och vad de kan göra för oss. Vad finns det för potential i Chat GPT som vi kan ha nytta av? Finns det risker som vi behöver vara medvetna om? 

AI (artificiell intelligens) har funnits i olika former i över 50 år, till exempel i form av olika chatbotar som svarar på enklare kundfrågor på hemsidor. Chat GPT har funnits i mer än ett år och står för Chat Generative Pre-Trained Transformer. Det är alltså en generativ artificiell intelligens som kan skapa text och bild som inte funnits tidigare. 

Under kursens tre studietimmar hinner du få både en teoretisk genomgång och själv få prova på. Känner du sedan att du vill fördjupa dina kunskaper så har vi ett brett kursutbud att välja ur! I datorverkstaden lär vi oss tillsammans om dagens teknik.

OBS! Kursinnehållet är detsamma som för den digitala versionen av denna kurs.

Nivå

Inga förkunskaper krävs kring ämnet men det är bra om du har grundläggande datorkunskaper så att du kan hänga med i kursinnehållet på ett bra sätt.

Detta är en kortkurs kring datoranvändning. Om du vill fortsätta gå fler kort-kurser kring din dator/mobil kan du välja att boka in dig på fler av våra datorverkstäder här. Om du hellre vill gå en längre kurs för att komma igång med ditt datoranvändande kan du kika på hela vårt utbud av datorkurser här!

Hör av dig till oss via mail: studieprogrammet.stockholm@abf.se eller telefon: 08-453 41 00 (tonval 2) om du behöver hjälp att hitta rätt kurs eller nivå! 

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
375:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 27/9
Tidpunkt 12:00 - 14:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 508899
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 375:- (Ord. pris)
Translate this page