Kurs Djur & natur

Hundkurs – Koppelträning & hälsa lugnt

En kombinationskurs med fokus på hur du hjälper hunden att välja rätt och träna på självkontroll samt hur du gör promenaderna roligare samtidigt som du tränar koppelgående.

Hälsa lugnt
Tycker du inte att det gör någonting att hunden hoppar upp på dig när du kommer hem så är det såklart inget problem. Men alla är inte lika kära i våra hundar (konstigt nog) så vi behöver träna och visa hunden hur vi vill att hunden ska hälsa på andra människor. Det gör vi med några enkla övningar som hjälper hunden att välja det som gynnar den mest och hunden får träna på sin självkontroll. Vi jobbar med hunden inte emot hunden.

Koppelträning
Varför drar hunden? Den vill framåt, eller hur? Men tänk om vi kunde få hunden att vilja gå framåt lite långsammare. Ofta kan problemet med koppelgående vara överskottsenergi, kort koppel, för få och korta promenader, tråkiga promenader. Klart som sjutton att hunden tar för sig så mycket den kan på promenaderna. Den drar i kopplet för att optimera sin promenad med så många dofter den kan. Vill du träna koppelgående och samtidigt få tips på hur era promenader kan bli roligare för både dig och hunden? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till den här frukostträningen.

Vera jobbar enbart med belöningsbaserad träning.

Undervisning fredagen den 11 oktober – söndagen den 13 oktober kl. 09.00-10.30.

När du gör din anmälan anger du hundens ras, kön, ålder och namn i noteringsfältet. 

Om din hund får förhinder går det lika bra att du kommer själv!

Nivå

För hundar från 10 månaders ålder.

Material

Ta med vatten och hundens favoritgodis för träningen.
Inga strypkoppel eller flexikoppel.

Efter kursen får du återkoppling via mejl med en sammanställning av teori och alla träningsmoment.

Cirkelledare

Vera Nyström är certifierad hundpsykolog, hundbeteendevetare och hundinstruktör, verksam i Orbaden i Hälsningland. Hon är medlem i Sveriges hundföretagare vilket är en kvalitetsstämpel.

”Vad spelar det för roll om din hund går perfekt vid din sida, inte tittar åt andra hundar och inte skäller om du och din hund har en dålig relation?”

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: hund, hundkurs, hund kurs, träning, hundpsykolog, hundbeteendevetare, hundinstruktör

Pris
2100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 11/10
Tidpunkt 09:00 - 10:30
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 508144
Plats Utomhus Humlegården vid Linnéstatyn, Utomhus
Pris 2100:- (Ord. pris)
Translate this page