Kurs Språk

Katalanska nybörjare/A1

Visste du att "aioli" och "paella" är ord som kommer från katalanskan? Kom och studera katalanska språket och kulturen med oss!  Du kommer att upptäcka spännande fakta och kommer förmodligen att inse att du redan kan mer katalanska än vad du tror!

Katalanska talas av cirka 10 miljoner människor. Det är det officiella språket i Andorra och tillsammans med spanska,  officiellt i tre autonoma regioner i Spanien: Katalonien, Balearerna och Valencia (där det också heter valencianska). Dessutom talas det i Pyrénées-Orientales (södra Frankrike) och i den italienska staden Alghero på Sardinien. Nu diskuterar Europeiska unionen om katalanska ska bli nästa officiella språk.
Var med och lär dig ett språk som förenar så många miljoner européer! 

ABF Stockholm har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som redan kommit en bit på vägen med dina språkkunskaper och är redo för avancerad nivå. Välj den språkkurs som passar dig!

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Nivå

Nybörjare/A1

Det här kursen vänder sig till dig som är nybörjare och saknar förkunskaper men även till dig som kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. du kan presentera dig själv och ställa enkla frågor.

Material

Litteratur:

A punt A1-A2, Curs de Català, Llibre de l’alumne
ISBN: 978-84-9191-208-8

Om du föredrar den digitala upplagan:
A punt A1-A2, Curs de Català, Digital Alumne
ISBN: 978-84-9191-210-1 

Cirkelledare

Alvaro Calero Pons är en språkfantast utan dess like! Han kommer ursprungligen från Spanien men pratar och undervisar både i katalanska, spanska och franska. Svenska har han lärt sig på bara några månader!

Bra att veta

Ingen undervisning torsdagen den 31 oktober.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: språk, språkkurs, katalanska, català, språk kurs

Pris
2600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 19/9
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 507457
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2600:- (Ord. pris)
Translate this page