Kurs Media

Nyhet! Fotografera mera – grundkurs i fotografi

En kurs för dig som vill hitta fotoglädje och lära dig tekniska grundtermer!

Idag går alla omkring med en kamera i fickan och det fotograferas som aldrig förr. Men att skapa en intressant och tilltalande bild har inte så mycket med själva kameran/smartphone att göra, även om det  förstås underlättar att kunna de mest grundläggande funktionerna.
Det handlar istället mer om att lära sig se på ett nytt sätt, att träna på komposition, olika perspektiv, och att kunna urskilja- och välja rätt sorts motiv och inramning för olika miljöer och situationer. 
 
I den här kursen går vi igenom de mest grundläggande funktionerna i en kamera, men fokus ligger på att skapa intressanta och personliga bilder utifrån olika miljöer och situationer. Välkommen!

Nivå

Kursen är till för alla, men du ska känna dig bekväm med att använda kameran du väljer att fotografera med.

Material

Deltagaren använder sin egen digitala kamera. Det går bra att använda både mobilkamera, systemkamera eller digitalkamera.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Jonas Thorén är en mångsidig multimediaperson som brinner för alla typer av skapande. Han har fotograferat sedan 2005 då han började jobba som frilansjournalist/fotograf och dokumentärfilmare. Jonas håller även kursen ”Tälja i trä” på ABF Stockholm.
2023 fick han ta emot juryns pris i Liljeholmskajens fototävling.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar. 

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: Helgkurs, fotografi, kamera

Pris
2100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/9
Tidpunkt 13:30 - 15:45
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508722
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2100:- (Ord. pris)
Translate this page