Kurs Hantverk

Nyhet! Lappa och laga med sashiko – japanskt broderi

Nyfiken på att lära dig mer om hur du kan lappa och laga med hjälp av sashiko? Då har du chansen på den här kursen.

Sashiko är en närmare tusen år gammal broderiteknik som härstammar från de norra delarna av Japan. Tekniken, vilken är små tråckelstygn, användes till att börja med för att förstärka och laga textilier, en nödvändighet under fattiga omständigheter i ett kallt klimat. 
Nu tusen år senare har det blivit populärt att använda sashiko till snygga så kallade synliga lagningar och dekorationer. Med stygnen kan du ge nytt liv åt kläder och textilier som av olika anledningar blivit liggande. En aspekt som är viktig med tanke på att minska onödig konsumtion av kläder. Vi kommer att gå igenom ett antal olika alternativ på hur lagningar kan göras.

Vill du veta mer om broderitekniken finns ytterligare information på: https://sashiko.se 

Nivå

Inga förkunskaper krävs. Både nybörjare och vana broderare är välkomna!

Material

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Visst material kan köpas på plats. Mer information kommer med kallelsen.
Ta med dig något/några trasiga plagg (tips gärna jeans; kanske de där extra bekväma som använts så mycket så de gått sönder) och lite tyg som du vill lappa och laga med.

 

Cirkelledare

Elsie Nilsson är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt Elise genom livet som en röd tråd. Hon har skrivit fyra handarbetsböcker, den senaste ”Sashiko, brodera japanskt”. Elsie har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderiet genom att delta i workshops i Japan.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: broderi, sashiko

Pris
1110:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/9
Tidpunkt 09:45 - 15:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 507628
Plats Östgötarummet, 5tr, ABF-huset
Pris 1110:- (Ord. pris)
Translate this page