Kurs Hantverk

Nyhet! Plåtkonst och hantverk – återbruk

Låt din fantasi flöda och skapa skulpturer, inredningsdetaljer, trädgårdskonst av återvunnet material.

Materialet får inspirera till idéer att jobba med under kursen. Varje dag inleds med några korta komma-igång-övningar och genomgång av tekniktips och arbetsmetoder.

Vi arbetar med återvunnet material som du själv tar med, t ex väl rengjorda konservburkar (i olika storlekar), kaviartuber, metallknappar, ståltråd, värmeljuskoppar mm. Vi bygger skulpturer, ljusstakar och ljuskronor, blommor och snurror till trädgården, julgransdekorationer …

Nivå

Inga förkunskaper behövs. 

Material

Förslag på material du kan börja samla på inför kursen och ta med:

*ståltråd i olika tjocklek, *blomsterpinnar, *material från skogen, *plåtburkar, *konservburkar, *kaviartuber/tomatpurétuber, *gamla kakformar i metall, *metallknappar, *återvunnen kartong, *hårdplast, *färgat papper, *garn och snöre mm
Ev. akrylfärg och penslar. Plåtsax och tång behöver du också ta med.      

Cirkelledare

Helena Lagerlöf är bild- och konstpedagog, fotograf och konstnär. Utbildad bl a på Konstfack, Kulturamas fotolinje och Nyckelviksskolan. Helena har en lång erfarenhet av undervisning inom bild, foto och konst varvat med egen konstnärlig verksamhet. Som cirkelledare vill hon inspirera deltagarna bl a genom korta kom-igång-övningar, visa bilder ur konsthistorien och samtida verk, tekniktips mm. Det centrala är samtalen med varje deltagare utifrån vars och ens idéer, behov och önskemål, att se varje deltagare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1990:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 5/10
Tidpunkt 10:30 - 15:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 507924
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Pris 1990:- (Ord. pris)
Translate this page