Kurs Hantverk

Pappersblommor

Hantverkskurs i tillverkning av pappersblommor

Pappersblommor är inte bara vackra och bra utifrån ett hållbart perspektiv, de kan även åtnjutas av dem som inte kan vistas tillsammans med levande blommor.

Kursinnehåll

Stegvis instrueras du i att göra tre olika blomtyper. Vi bygger upp blommorna från grunden och övar på hantverket med att forma och bearbeta kräppapper till en ”levande” avbild av blommor.

Efter kursen har du den kunskap som behövs för att göra detta på egen hand.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Material

Allt material finns på plats och ingår i kursavgiften.
Du får även med dig ett kompendium hem, som guide till fortsatt eget arbete.

Kursledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Lotta Dinäss, från Studio Drottningholm, har arbetat med papper i över 20 år och kommer pedagogiskt att visa alla steg för att lyckas. Lotta är verksam både som konstnär och arkitekt och har även en bakgrund med flertalet textila tekniker. Hon har arbetat både inom teater, opera och film, då med både kostymering och scenografi. Som konstnär har alltid material och tekniker varit intressant för Lotta, som lägger stor vikt vid detaljer. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: pappersblommor, papper, hantverk, blommor

Pris
1750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 29/9
Tidpunkt 10:00 - 15:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 509358
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1750:- (Ord. pris)
Translate this page