Kurs Hantverk

Sömnad – sy 1700-talskläder helgkurs

Sy 1700-talets bästa plagg ur svenska museisamlingar! Lättare att sy än man kan tro.

Efter många års forskning i museisamlingar erbjuder Kerstin S. Wölling en sykurs för de som vill klä sig i plagg och snitt som förekommit i Sverige under 1700-talet. 

Öva på sömnadsdetaljer eller sy ett helt plagg. 
Lite dräkthistoria, materiallära och mycket sömnad. Vill du veta mer om förutsättningarna för att klä sig och prova på sömnad av olika detaljer eller har du en plan för något du vill sy? 

Nivå

Du får individuell handledning på din egen nivå.

Material

Inför kursstarten får du (baserat på vad du vill sy) tips om material och sybehör från din kursledare om vad just du skall ta med till kursen. Symaskiner och mönsterpapper finns på plats. För den som önskar finns det möjlighet att, mot en avgift, rita av ett av kursledaren uppgraderade mönster.

Datum

Kursdagar: Söndagen den 8 september och 6 oktober.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: sömnad, sy, 1700-talsdräkter, 1700-talskläder

Pris
2400:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 8/9
Tidpunkt 09:30 - 15:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508615
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2400:- (Ord. pris)
Translate this page