Kurs Hantverk

Virkning – Magisk virkning i nya tekniker

Virka vilt och vackert med Moa Blomqvists metoder där fantasi, färg och skaparglädje står i fokus.

Som Sveriges kanske mest profilerade plaggvirkare erbjuder Moa P. Blomqvist en kurs för virkare som vill ta sitt hantverk till nästa nivå. Under helgkursen går vi igenom:

Virkning med stickad look (så kallad ”fake knit”), både i hela plagg och i resår
Detaljvirkning, bland annat i-cordkanter, puffärmar, volanger
Virka kläder uppifrån och ned
Lättare mönsterkonstruktion med fokus på ändring av befintliga mönster för att de ska passa ens egen kropp

Instagram: @honsedesign

Nivå

Grundläggande kunskaper i virkning krävs. Du behöver inte ha virkat kläder eller följt mönster förut, men behöver till kursens start kunna göra luftmaskor, fasta maskor, halvstolpar och stolpar.

Material

2 nystan garn, minst 50 gram av varje, i olika färger men samma tjocklek och virknål som passar till garnet. Vill du virka något plagg, kontakta Moa senast en vecka före kursen så får du tips om vilka material och eventuella tillbehör du behöver ta med dig. 

Undervisning

Lördagen och söndagen den 23 och 24 november klockan 9.00-16.00.

Kursledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Moa P. Blomqvist har med virknålen som vapen och hjärtat utanpå bestämt sig för att revolutionera synen på virkning. Med 24 års virkande i bagaget, enorm färgglädje och en hälsosam dos nostalgi virkar sig Moa på sätt du aldrig sett förut. Hon driver sedan 2020 företaget Honse, och sedan 2021 en garnbutik med samma namn. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: virkning, virka, fake knit, , detalj virkning, volanger, i-cord, puffärm, garn, textil

Pris
2600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/11
Tidpunkt 09:00 - 16:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508913
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2600:- (Ord. pris)
Translate this page