Kurs Hantverk

Virka mormorsrutor i olika former

Det här är en intensivkurs där du lär dig att virka fantasifulla mormorsrutor i olika geometriska former! Kort och kreativt!

Vi lär oss grunderna i virkning och arbetar vidare med rutor i olika former. Traditionella fyrkanten men du kan även prova trekanter, cirklar, sexkanter, snöflingor och stjärnor. Allt beror på dina förkunskaper vilken svårighetsgrad du väljer. Dag två arbetar vi också med olika sätt att sammanfoga dina lappar i större mönster och olika tekniker för montering. Ett bra sätt att använda dina restgarner på!

Nivå

Passar både för dig som är nybörjare och för dig som kan grunderna.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Information om vad du kan ta med kommer i kallelsen.

Kursdatum 

Lördag-söndag 20+27 oktober 2024.

Cirkelledare

Helena Hedqvist är lärare i botten men har ett brinnande intresse för det textila och då främst stickning och virkning från 1960-70-talen men även textilt återbruk.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: virka, mormorsrutor

Pris
1625:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 20/10
Tidpunkt 10:30 - 15:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508447
Plats Jämtlandsrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 1625:- (Ord. pris)
Translate this page