Kurs Hantverk

Nyhet! Prägling i läder nybörjare – helgkurs

Lär dig om punsning, hur du knackar in motiv läder.

I den här kursen arbetar vi med punsning, du lär dig hur du knackar in ett motiv i läder. Du tar med ett motiv som du vill använda dig av, utskrivet på A4 papper. 
Du får själv måla upp din egen design och sen arbetar vi med att skära ut och knacka till motivet efteråt. Vi går igenom färgning samt efterbehandling av motivet.
Du börjar först med en mindre provbit för att bekanta dig med tekniken och får därefter en tillskuren bit som är 30×30 cm där du sedan gör ditt motiv. Vill du hellre ta med valfritt läderobjekt hemifrån och göra ditt motiv där går det också bra.

Nivå

Inga förkunskaper behövs. 

Material

Material till en provbit och en bit 30×30 cm samt färg ingår i kursavgiften. Totalkostnad som faktureras blir 1.570 kr

Du behöver ha med ett eget punsningsstartkit som finns att köpa på exempelvis slöjddetaljer för 569 kr (ingår inte i kursavgiften):
https://www.slojd-detaljer.se/produkter/lader/punsar-schabloner/laderverktyg-sats-3214

Kursdatum

Lördag-söndag 23-24 november 2024

Cirkelledare

Jorunn Stridh har utbildat sig till Bilsadelmakare vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö och lärt sig det traditionella läderhantverket. Hon har även arbetat på Tärnsjö Garveri och har flera års erfarenhet inom produktdesign.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: läder, punsning, hantverk

Pris
1320:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/11
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 509069
Plats Läderverkstan, ArmoredArtisans
Pris 1320:- (Ord. pris)
Translate this page