Kurs Dator & IT

Datakurs – Spara och förvara dina filer

Hur strukturerar vi våra filer bäst i datorn? Vilka verktyg kan vi ta hjälp och hur skapar vi en bra back-up?

I den här kortkursen går vi igenom hur vi skapar en bra mapp- och filstruktur på vår dator. Vi går även igenom tjänsten Google Drive samt kikar på hur vi kan skapa en back-up.

Varmt välkommen!

Nivå

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av kursens ämnen, men det är en fördel om du kan datorns allra mest grundläggande funktioner (stänga av, sätta på och öppna och stänga program).

Material

Ta med din egen bärbara dator som du vill arbeta med eller skriv i kommentar om du önskar låna en dator av ABF Stockholm. Meddela oss senast en vecka innan kursstart.

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 25/10
Tidpunkt 12:00 - 14:30
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 508907
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 1100:- (Ord. pris)
Translate this page