Kurs Dator & IT

Excelkurs data, avancerad nivå

Lär dig alla tips och tricks inom programmet Excel - programmet som är ledande både inom privat bruk och för alla som arbetar med eller inom ekonomi och administration.

Under denna kurs bekantar vi oss med arbetsmiljön i Officepaketet och Excel. Vi skapar formler och beräkningar med de fyra räknesätten i excel. Vi formaterar celler, förändrar utseendet på befintligt innehåll och hanterar bladflikar.

Vi lär oss använda tredimensionella kalkyler som är ett bra verktyg när man sammanställer information, namngivning av cellområden kan dessutom underlätta arbetet. Det finns väldigt många funktioner i Excel och vi tittar på några av de vanligaste funktionerna och anpassar kursen utifrån dig och gruppens behov. Vi skapar olika typer av diagram och lär oss att filtrera utifrån det vi vill få fram.

Vi kikar utöver detta på utskrifter och inställningar för att skapa förståelse för hur vi kan använda programmet på bästa sätt. Vi avslutar kursen med att titta på hur Excel kommunicerar med andra Officeprogram, samt tips och tricks! Kunskaper inom excel är mycket meriterande!

Material och upplägg

Ta med din egen dator till kursen där du kommer åt Officepaketet (excel) eller informera oss under ”kommentar” i din bokning att du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Avancerad nivå! Du behöver grundläggande kunskaper inom data och helst inom excel sedan innan.

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på cirklar. 
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1900:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/11
Tidpunkt 17:30 - 20:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 508905
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1900:- (Ord. pris)
Translate this page