Kurs Dator & IT

Spelutveckling – Lär dig speldesign!

Varför känns hoppet i Super Mario så bra? I den här kursen går vi igenom hur vi skapar den perfekta känslan i våra spel. Hur man berättar historier genom miljöerna, hur vi designar en spännande värld och hur vi skapar flow för spelaren. Välkommen!

Välkommen till en teoretisk kurs i speldesign! Här går vi bland annat igenom hur vi bygger spelvärldar, hur vi kan berätta historier med miljöer, hur spelaren kan guidas genom världen, och belönas under spelets gång. Dessutom undersöker vi gamification – hur speldesign kan användas för att ändra beteenden och lösa problem. Kursen innehåller inga programmeringselement, utan fokuserar helt på designaspekten av att skapa spel.

Nivå

Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du är bekant med TV- och datorspel som kulturform sedan tidigare.

Material

Anteckningsblock och penna

Cirkelledare

Elina Peyda är utbildad i speldesign vid Uppsala Universitet med spelgrafik som biområde. Hon är även krönikör och redaktör för fansajten Zelda Universe sedan 2019.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1000:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 1/10
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 508242
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1000:- (Ord. pris)
Translate this page