Kurs Språk

Franska B2 – Bokcirkel med fokus på grammatik

Med franska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål. I den här kursen lär vi oss mer om den franska grammatiken med hjälp av en skönlitterär bok!

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Inte konstigt att franskakurserna är bland våra absolut mest populära. Oavsett om du aldrig läst franska tidigare eller redan tillägnat dig en hel del franskakunskaper så har vi kursen för dig – hitta din nivå. På ABF Stockholm erbjuds franskakurser både för nybörjare och för dig som vill lära dig språket genom att delta i t ex en bokcirkel på franska.

Nivå

B2

Jag kan förstå längre framställningar samt följa med i mer komplicerad argumentation. Jag samtalar och kommunicerar i stort sett utan problem.

Observera att detta inte är en nybörjarnivå, denna kurs kräver förkunskaper!
Den här gruppen går termin 13 på nivå B2

ABF Stockholm erbjuder digitalt språknivå-test för dig som vill prova vilken nivå du är på (enligt GERS – Gemensam europeisk referensram för språk).

Material

Cirkeln är upplagd likt en bokcirkel. Inför träffarna förbereder sig gruppen genom att läsa utvalda kapitel. På efterföljande träff diskuteras boken, dess handling och olika perspektiv på det som gruppen just läst. Vi kommer att fokusera mycket på grammatik och repetition.

Vi kommer att läsa La vie heureuse (ISBN: 9782073040817) av David Foenkinos (2024). Boken består av 204 sidor, deltagarna kommer att läsa drygt 20 sidor inför varje tillfälle (10 tillfällen) och vi kommer att analysera och diskutera innehållet tillsammans.

Cirkelledare

Brigitte Covas Hjortblad är en av våra mest erfarna ledare i franska. Förutom språk så älskar hon litteratur, konst, vandring och dans. Som ledare försöker hon alltid hjälpa deltagaren att förbättra språknivån och samtidigt öka självförtroendet.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: Franska, B2, bokcirkel, litteratur, Stockholm, Frankrike

Pris
2600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 9/9
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 508080
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2600:- (Ord. pris)
Translate this page