Kurs Språk

Tyska A1, seniorer, liten grupp

Visste du att tyska talas av över 120 miljoner människor i Europa? Det är inte bara ett användbart språk, det är dessutom lätt att lära sig, eftersom tyska och svenska har ett gemensamt ursprung.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. ABF Stockholm har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som redan kommit en bit på vägen med dina tyskakunskaper och är redo för avancerad nivå. Välj den tyskakurs som passar dig!

Har du pluggat tyska på skolan eller på universitetet, men känner dig inte tillräcklig duktig med att starta på en högre språklig nivå? Om du känner så, då är denna kursen helt rätt för dig. Utifrån dina ”grundläggande” språkkunskaper vill vi hjälpa dig att utöka dina kunskaper på ett riktat sätt.

Detta ‘är en liten grupp vilket innebär att det är färre antal deltagare med mer möjlighet till personlig vägledning från ledaren i din språkutveckling. Vi ses vid åtta tillfällen och är max 7 deltagare.

Nivå

A1

Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan samtala på ett enkelt och långsamt sätt. Observera att detta inte är en nybörjarnivå, utan kräver förkunskaper motsvarande en termin (minst 20 studietimmar).

Observera att detta inte är en nybörjarnivå, denna kurs kräver förkunskaper!
Den här gruppen går termin 2 på nivå A1.

ABF Stockholm erbjuder digitalt språknivå-test för dig som vill prova vilken nivå du är på (enligt GERS – Gemensam europeisk referensram för språk).

Material

Lieber Deutsch 1, 2.0, ISBN: 9789147121298 – vi fortsätter där vi avslutat föregående termin. 

Evt. hinner vi in på Lieber Deutsch 2. 

Cirkelledare

Max Bretschneider undervisar i tyska på Grillska gymnasiet i Liljeholmen. Han arbetar också som guide på Forum för levande historia och är snart klar med sin master i arkeologi vid Uppsala universitet. Max har en tysk pappa och mormor men är född och uppvuxen i Sverige, och sedan 2009 bosatt i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2850:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 27/9
Tidpunkt 11:00 - 12:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508176
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2850:- (Ord. pris)
Translate this page