Kurs Scenkonst

Grundkurs i argentinsk tango med genuspedagogik

Upptäck den argentinska tangons värld med spännande rytm, känsla och gemenskap!

Tango är en social pardans som inbjuder till att vara närvarande i nuet, till att lyssna på och kommunicera med kroppen. I den här grundkursen lär vi oss om tangons grundläggande teknik, musikalitet och samspel. Genom olika improvisationsövningar utvecklar vi samtidigt kroppsmedvetenhet, lyhördhet och kreativitet.

Genuspedagogik innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Alla får lära sig att både föra och följa! Du behöver inte ta med någon partner – vi roterar och alla dansar med alla.  

Nivå

Inga förkunskaper behövs. Även för dig som gått prova-på kurs i tango eller bara dansat den ena dansrollen och är nyfiken på den andra.

Cirkelledare

Henny Stridsberg är danspedagog och dansvetare utbildad på Université Paris 8, Danshögskolan & Musikpedagogiska Institutet i Stockholm. Hon har arbetat normkritiskt och feministiskt med pardans sedan 2010 – på bland annat RFSL, Kvinnohöjdens feministiska kursgård, som arrangör för queertango i Paris och idag genom verksamheten TangoQueerer Stockholm. Henny är även verksam som danslärare i skapande nutida dans, improvisation och barndans inom grund- och kulturskolor. www.hennybritadans.se
 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser. 

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
895:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 28/9
Tidpunkt 14:00 - 16:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 507890
Plats Spegelsalen, Bagarmossens Folkets Hus
Pris 895:- (Ord. pris)
Translate this page