Kurs Hantverk

Guld- och pärlbroderi helgkurs

Nyfiken på guldbroderi? I den här kursen får du en kreativ helg med guld och pärlor i fokus.

I den kursen får du lära dig grundteknikerna inom guldbroderi och du får inblick i pärlbroderi. Vi går genom flera olika tekniker och material inom guldbroderi som japansk guldtråd, kantiljer, kristaller, ståltråd…. Vi arbetar med att skapa höjd och relief genom att bygga upp ytan med filttyg. Att brodera med guldtråd och pärlor anses av många som pilligt men fantastiskt roligt när man väl börjar.

Nivå

Du bör ha grundläggande förkunskaper och erfarenhet av ”vanligt broderi”.
Även du som gått grundkursen tidigare kan delta. Du får då mer avancerade övningar att arbeta med. 

Material

Materialkit köpes på plats av cirkelledaren med swish för 40 kr. Innehåller sidentyg 30×30 cm, pärlnål, silkestråd och filttyg.
Övrigt material som japansk guldtråd, pärlor, kristaller och ståltråd finns också att köpa på plats. Har du eget ta med det.

Kursdatum

Lördag -söndag 12-13 oktober 2024.

Cirkelledare

Suha Ayal är i grunden arkeolog men har alltid haft ett stort intresse för konst och textil. Hon är Levande verkstadspedagog och har läst 3 år på Handarbetets vänners textilutbildning. Tilldelades Täcklebo broderiakademis elevstipendium 2019 och har gesällbrev i konstsömnad.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: broderi, guldbroderi, pärlbroderi, textil

Pris
1595:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 12/10
Tidpunkt 10:00 - 14:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508274
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 1595:- (Ord. pris)
Translate this page