Kurs Hantverk

Silversmide – Corpus Helgkurs

På den här kursen kan du skapa lite större corpusföremål eller göra dina egna smycken.

På denna kurs lär du dig grunderna till de hantverksmässiga teknikerna som används inom silversmide. Inom silversmide, corpussmide, används i princip samma tekniker som i guldsmide, smyckessmide. Däremot ligger fokus ofta mer på metallens plasticitet då man går upp i skala. Man arbetar ofta mer med att forma och smida plåt istället för att löda ihop många små delar.

Nivå

Passar både nybörjare och mer erfarna. 

Material

Material kan köpas på plats.

Cirkelledare

Mike Årsjö är utbildad på Konstfack där han avslutade sin femåriga masterutbildning 2012. Den konstnärliga resan började på Väddö folkhögskola 2005, på en förberedande textil utbildning. Därefter följde den ettåriga förberedande linjen inom metallformgivning på Nyckelviksskolan. Det var här nyfikenheten kring skapandet av smycken först uppdagades och Konstfack blev det självklara valet att söka till. Sedan flera år tillbaka har Mike arbetat som cirkelledare och finner stor glädje i att föra sina kunskaper vidare. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: silversmide, metall, corpus

Pris
2100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 16/11
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508321
Plats Metallverkstan, Nya Verkstan
Pris 2100:- (Ord. pris)
Translate this page