Kurs Skrivande

Kreativt skrivande del 2, fördjupning (varannan vecka)

Här får du möjlighet att fortsätta utveckla ditt skrivande!

Här ges möjlighet att komma vidare eller starta ett eget längre skrivprojekt. Vi träffas varannan vecka, med ett längre uppehåll efter halva kursen där du får fokusera djupare på ditt projekt och reflektera över din egen skrivprocess. Du förväntas skriva regelbundet hemma mellan varje träff och delge ett litet utdrag till mindre läsgrupp vid varje träff för att få vägledd positivt stärkande respons. Vi går noga igenom väl utarbetade värdegrunder och enkelt utformat metodblad för detta på plats vid första kurstillfället.

Utöver detta inleder vi  varje träff med kreativa, prestigelösa skrivövningar på plats i stunden för att kicka igång skrivglädjen. Det mesta som skapas då i rummet läser vi sedan upp för varandra (utan kommentarer). Vi kommer träna mycket på att skriva intuitivt, använda fantasi och minnen. Att skriva utan att prestera och komma igång med den kreativa skrivprocessen. Att våga utforska och följa det som känns spännande och lustfyllt i stunden. Men också reflektera och jobba vidare, kanske hitta nya ingångar och strukturer med pågående projekt.

Dessa två moment är huvudsakliga innehållet i denna fortsättningskurs. Vi kommer också ta upp boktips, lyfta litterära verktyg, diskutera i helgrupp om perspektivval, gestaltning, att fördjupa karaktärer, miljö och olika genrer m.m. 

Till första träffen behöver du inte ta med något annat än ett tjockare block du kan använda under hela kursen samt egna pennor. Vill du skriva på egen medhavd dator går det också bra.

Varmt välkommen!

Upplägg

Vi träffas vid sex tillfällen.
Kursträffar: 25 sep, 9+23 okt, 6+20 nov och 4 dec. 

Nivå

Den här cirkeln är för dig som har kommit igång lite med ditt kreativa skrivande.

Material

Inget material behöver införskaffas. Ledaren förser gruppen med material när det behövs. Materialkostnaden är därför tillagd i fakturan: 40 kr.

Cirkelledare

Suzanne Berg är utbildad och verksam skrivpedagog som har passion för kreativa möten mellan människor oavsett ålder, bakgrund eller tidigare erfarenheter. Suzanne vill gärna dela med sig av skrivandet som konstform, källa till glädje och personlig utveckling.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2450:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 25/9
Tidpunkt 17:30 - 20:45
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 508249
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2450:- (Ord. pris)
Translate this page