Kurs Media

Nyhet! Experimentell animation -vuxna

Vill du lära dig animera dina egna figurer?

I den här kursen får du lära dig grunderna i animation med Adobe After Effects. 

Du kan antingen teckna figurer på frihand, fota av dem eller scanna in dem till datorn. För att gå kursen behöver du kunna använda antingen Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop. Om du tecknar direkt i datorn kan du även använda en wacomplatta eller liknande ritplatta. 

Efter kursen kan du överföra former och figurer från Illustrator och Photoshop till After Effects, animera rörelse med former, animera rörelse med figurer, göra enkel storybord och animera till ljud.

Nivå

Du behöver inga förkunskaper när det gäller Adobe After Effect. 
Däremot behöver du kunna teckna eller frilägga bilder i Adobe Photoshop eller Adobe Illustrator.

Material

Du ska ta med egen dator med Adobe After Effect och antingen Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop. 
Det spelar ingen roll vilka programversioner du har men du ska ha provat att din dator fungerar med de programversioner du har. 

Cirkelledare

Carolina Hindsjö är högskoleutbildad inom konst i London. Hon arbetar med akvarell, blyerts, bläck och animation och målar både abstrakt och figurativt. Hon har ett stort intresse för mer experimentella konstformer. Carolina är aktiv konstnär och ställer ut regelbundet. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: animation, film, teckning

Pris
1995:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 5/10
Tidpunkt 11:00 - 15:15
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 508088
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1995:- (Ord. pris)
Translate this page