Kurs Hantverk

Nyhet! Linoleumsnitt /tryck utan tryckpress

Gillar du att teckna? Vill du gå ett steg längre och prova på att trycka dina bilder i flera exemplar och färger på ett enkelt sätt är det här kursen för dig!

Linoleumsnitt, precis som namnet säger, är en teknik där du skär ut din bild i en linoleumplatta. Det som ska bli vitt skär du bort och det som ska färgas in lämnas kvar. Vi utgår från dina egna skisser som du gärna får ha med dig till kursen. Dessa har du som förlaga till ditt tryck och för över dem på en linoleumplatta.
Du skär ut linjer i materialet med speciella verktyg. Därefter färgar du in ditt linoleumsnitt med hjälp av tryckfärg och en liten roller. Bilden blir spegelvänd när du gör ditt tryck på papperet.

Nivå

Inga förkunskaper behövs. 

Material

Material ingår inte i kursavgiften och om du behöver köpa allt kan det uppgå till ca 700 kr. 

Förslag på material att inköpa (reservation för prisändringar):
Linoleum startset fr. tex Slöjddetaljer med knivar, färg, roller, linoleumplattor mm  475,00 kr
Bordsstödplatta fr. tex I B Wahlström 132,00 kr
Infärgningsbricka för högtryck (sorteringsbricka) 24×20 cm fr. tex I B Wahlström 45,00 kr
Hahnemühle Grafikpapper 350g högvit 56×78 cm fr. tex I B Wahlström  55,00 kr

Cirkelledare

Helena Lagerlöf är bild- och konstpedagog, fotograf och konstnär. Utbildad bl a på Konstfack, Kulturamas fotolinje och Nyckelviksskolan. Helena har en lång erfarenhet av undervisning inom bild, foto och konst varvat med egen konstnärlig verksamhet. Som cirkelledare vill hon inspirera deltagarna bl a genom korta kom-igång-övningar, visa bilder ur konsthistorien och samtida verk, tekniktips mm. Det centrala är samtalen med varje deltagare utifrån vars och ens idéer, behov och önskemål, att se varje deltagare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: linoleum, tryck

Pris
995:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/12
Tidpunkt 10:30 - 15:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 507860
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Pris 995:- (Ord. pris)
Translate this page