Kurs Språk

Spanska B2 – Bokcirkel, nutiva noveller och korta texter

Med spanska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål. I den här kursen lär vi oss mer om den spanska grammatiken med hjälp av noveller och korta texter av nutida latinamerikanska spanska författare!

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Inte konstigt att spanskakurserna är bland våra absolut mest populära. Oavsett om du aldrig läst spanska tidigare eller redan tillägnat dig en hel del spanskakunskaper så har vi kursen för dig – hitta din nivå. På ABF Stockholm erbjuds spanskakurser både för nybörjare och för dig som vill lära dig språket genom att delta i t ex en bokcirkel på spanska.

Nivå

B2

Jag kan förstå längre framställningar samt följa med i mer komplicerad argumentation. Jag samtalar och kommunicerar i stort sett utan problem.

Observera att detta inte är en nybörjarnivå, denna kurs kräver förkunskaper!

ABF Stockholm erbjuder digitalt språknivå-test för dig som vill prova vilken nivå du är på (enligt GERS – Gemensam europeisk referensram för språk).

Material

Cirkeln är upplagd likt en bokcirkel. Vi kommer att läsa olika noveller och korta texter av nutida latinamerikanska och spanska författare, som Mariana Enriquez, Hebe Uhart, Alejandro Zambra, Gonzalo Maier och andra och vi kommer att analysera och diskutera innehållet tillsammans. Vi kommer att fokusera mycket på grammatik, ordförråd och repetition, samt på frågor om kultur som uppstår vid läsning.  

Kompendium med texter ingår.

Cirkelledare

Virginia Higa kommer från Argentina och har en examen i litteratur och språkvetenskap. Hon har undervisat i spanska i flera år, både i Argentina och i Sverige. Virginia är även författare och översättare och hennes första roman översattes till flera språk, bland annat svenska.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: spanska, B2, bokcirkel, litteratur, stockholm, latinamerika, spanien, grammatik, repetition, ordförråd

Pris
2600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 24/9
Tidpunkt 19:15 - 20:45
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 508634
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2600:- (Ord. pris)
Translate this page